Gebonden Afdichtingsringen

Gebonden Afdichtingsringen zijn statische afdichtingen die worden gebruikt om boutkoppen, moeren, en schroef- en flensverbindingen af te dichten. Ze bestaan uit een platte metalen ring (staal, roestvrij staal of aluminium) en een elastisch rubberen (NBR, HNBR, FKM, EPDM) binnenzijde. NewDealSeals bonded seals zijn leverbaar in standaard en zelf-centrerende uitvoering.

Voordelen Bonded Seal

  1. Betrouwbare afdichting bij hoge en lage druk.
  2. Makkelijk te gebruiken.
  3. De metalen / stalen ring voorkomt overmatige compressie.
  4. Lage aandrukkracht in vergelijking met volledig metalen afdichtingen.

Profielen

PROFIEL STANDAARD

Het meest voorkomende Profiel. Gebonden afdichtingsringen worden voornamelijk gebruikt om koperen afdichtingsringen in hoge druk toepassingen te vervangen. De stalen ring voorkomt overmatige compressie en extrusie. Het elastomere deel zorgt voor een betrouwbare afdichting voor zowel hoge als lage druk. In tegenstelling tot koperen afdichtingsringen, kunnen bonded seals na montage opnieuw worden gebruikt.

PROFIEL ZELFCENTREREND

Het zelfcentrerende bonded seal profiel elimineert ongewilde afstand en is gemakkelijk te installeren. Zelfcentrerende bonded seals kunnen vooraf worden geassembleerd.

Gerelateerde Metallieke Afdichtingen

Metalen afdichtingsringen

Metalen afdichtingsringen zijn ontworpen om af te dichten door middel van ‘eerste-lijncontact’ of ‘wigwerking’ tussen het tegenoppervlak en de pakking.

CONTACT FORMULIER

    

Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en service. Vul het formulier in en een van onze bekwame ingenieurs neemt spoedig contact met uw op.

NewDealSeals

+31 (0) 226 362 233
info@newdealseals.com
Energiestraat 2-5, 1749 DN Warmenhuizen, Nederland