Metallieke Afdichtingen

Volledig metallieke afdichtingen zijn ontworpen om af te dichten door middel van ‘eerste-lijncontact’ of ‘wigwerking’ tussen het tegenoppervlak (bijvoorbeeld een flens) en de pakking. Door de druk op het afdichtingsvlak, veroorzaakt door de boutkracht, vloeit het ‘zachtere’ metaal van de pakking in de microfijne structuur van het hardere flensmateriaal, en dit creëert een zeer sterke en efficiënte afdichting.

Metallieke afdichtingen zijn vervaardigd uit één metaal of een combinatie van metalen. Om een goede, betrouwbare afdichting te waarborgen is de juiste keuze van profielen en materiaal cruciaal.

Contact Expert

Gebonden Afdichtingsringen

Bonded seals zijn statische afdichtingen die worden gebruikt om boutkoppen, moeren, en schroef- en flensverbindingen af te dichten.

Gebonden Afdichtingsringen
Metalen o-ringen

Metalen Afdichtingsringen

Metalen afdichtingsringen zijn ontworpen om af te dichten door middel van ‘eerste-lijncontact’ of ‘wigwerking’ tussen het tegenoppervlak en de pakking.

Metalen Afdichtingsringen

Ons metaal materialen assortiment

Relevante Metaal Materialen

NewDealSeals levert metalen afdichtingen in verschillende profielen in ruim 100 verschillende materialen. Om assemblage te vereenvoudigen of om de afdichtende eigenschappen te verbeteren, kunnen de oppervlakken van onze metallieke afdichtingen worden voorzien van diverse afwerkingen, zoals brons, chroom, Dacromet®, eloxal, gefosfateerd, goud, koper, messing, nikkel, tin, was, zilver of zink.

De metallieke afdichtingen van NewDealSeals zijn beschikbaar volgens diverse normen (bijvoorbeeld DIN7603, 2690, 2691, 2697, EN837-2). De metaalmaterialen zijn onderverdeeld in de volgende metaalsoorten:

 1. Aluminium
 2. Armco
 3. Brons
 4. Hastelloy®
 5. Inconel
 6. Koper
 7. Lood
 8. Messing
 9. Monel
 10. Nikkel
 11. Staal (RVS, verenstaal)
 12. Zilver
 13. Zink
Contact Expert