SYNERINGS®

Het Synerings®-systeem van NewDealSeals is een geavanceerd afdichtingsconcept voor extreme behoeften (zeer hoge of lage temperaturen of agressieve media) die niet met standaard oplossingen (bijvoorbeeld elastomeren of PUR) kunnen worden opgelost.

PTFE (Teflon®) is weinig elastisch en daarom moeten PTFE-afdichtingselementen worden gecombineerd met een elastische component, meestal een O-ring. De Synering® bestaat echter uit een PTFE-deel en een activerende veer (standaard: roestvrij staal). De uitstekende thermische en chemische eigenschappen van PTFE worden zo volledig benut. Synerings® kunnen gebruikt worden in statische toepassingen en voor axiale, roterende en oscillerende bewegingen.

NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment aan veergeactiveerde afdichtingen als economisch alternatief voor bijvoorbeeld Balseal®, Flexiseal®, Omniseal® en Variseal®.

HOE WERKT DE SYNERING® ?

De Synering® wordt radiaal of axiaal gecomprimeerd wanneer deze geïnstalleerd is in de gleuf. De veerkrachtige veer duwt met een constante kracht de afdichtingslippen naar buiten. Wanneer er systeemdruk wordt uitgeoefend, wordt de afdichting extra geactiveerd, waardoor de afdichtkracht toeneemt.

Bij dynamische toepassingen zet de veer zich uit, waardoor de slijtage van de afdichting wordt gecompenseerd tijdens toename van de belasting. In thermisch variërende omstandigheden, blijft de veer de afdichtingslippen activeren zonder blijvende vervorming of te zacht of te hard te worden.

De flexibele veer biedt een breed tolerantiebereik dat kan helpen bij het voorkomen van verkeerde uitlijning van de hardware en excentriciteit, zonder overmatige wrijving of lekkage te veroorzaken.

De belangrijkste kenmerken van de veer zijn de veerkracht en het afbuigbereik. De veerkracht heeft invloed op de afdichtfunctie, wrijving en slijtage. Het afbuigbereik bepaalt het vermogen om slijtage en variaties in de toleranties van de afdichting te compenseren.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

TEMPERATUURBEREIK

Synerings® met V-veer: -150 tot +225 °C

Synerings® met O-veer: -150 tot +260 °C

SNELHEID

Synerings® met V-veer

Heen en weer: 15-20 m/s
Schroefbewering en roterend:≤ 4 m/s

Synerings® with O-spring

Heen en weer: 15-20 m/s

Schroefbeweging en roterend: ≤4 m/s

DRUK

Synerings® met V-veer:

≤350 bar

Synerings® met O-veer:

≤800 bar

SYNERING® PROFIELEN

PROFIEL S1

Roterend

Het S1-profiel bestaat uit een PTFE-afdichtingsring met een V-veer. Het S1-profiel is geschikt voor roterende toepassingen in situaties waarbij de afdichting en wrijving optimaal moeten zijn.

PROFIEL S2

Dynamische standafdichting

Het S2-profiel bestaat uit een PTFE-afdichtingsring met een V-veer. Het S2-profiel is geschikt bij dynamische stangafdichting toepassingen waarbij de afdichting en wrijving optimaal moeten zijn.

PROFIEL S3

Dynamische zuigerafdichting

Het S3-profiel bestaat uit een PTFE-afdichtingsring met een V-veer. Het S3-profiel is geschikt voor dynamische zuigerafdichting toepassingen waarbij de afdichting en wrijving optimaal moeten zijn.

PROFIEL S4

Statische afdichting

Het S4-profiel bestaat uit een PTFE-afdichtingsring met een O-veer. Het S4-profiel is geschikt voor statische binnenafdichting toepassingen waarbij de afdicht prestaties optimaal moeten zijn.

 

PROFIEL S5

Statische afdichting

Het S5-profiel bestaat uit een PTFE-afdichtring met een O-veer. Het S5-profiel is geschikt voor statische externe afdichtingstoepassingen waarbij de afdicht prestaties optimaal moeten zijn.

PROFIEL S6

Flensafdichting: interne druk

Het S6-profiel bestaat uit een PTFE-afdichtingsring met een O-veer. Het S6-profiel is geschikt voor flensafdichtings-toepassingen met interne druk waarbij de afdicht prestaties optimaal moeten zijn.

PROFIEL S7

Flensafdichting: externe druk

Het S7 profiel bestaat uit een PTFE-afdichtingsring met een O-veer. Het S7 profiel is geschikt voor flensafdichtings-toepassingen met externe druk waarbij de afdicht prestaties optimaal moeten zijn.

BESCHIKBARE COMPOUNDS

Kleur Temperatuur Toepassing Kenmerken
NDS-100
PTFE virgin
Wit -190 tot +230 °C Chemische industrie, Voedingsmiddelenindustrie Hoge chemische weerstand
NDS-123
PTFE +15% glas, +5% molybdeenbisulfide
Grijs -190 tot +290 °C Gemiddelde belasting Hoge chemische weerstand, Hoge kruipweerstand, Elektrische eigenschappen zoals virgin PTFE
NDS-150
PTFE gemodificeerd
Blauw -190 tot +230 °C Hydraulische toepassingen met lage belasting Verbeterde slijtvastheid
NDS-225
PTFE +25% karbon
Zwart -190 tot +315 °C Pneumatiek Roterende afdichting Hoge slijtvastheid en kruipvastheid
NDS-235
PTFE +10% koolstofvezel
Zwart -260 tot +310 °C Waterhydraulica, Zeewater, Korte slagen met hoge frequentie Zeer goede slijtage-eigenschappen
NDS-415
PTFE +15% grafiet
Antraciet -190 tot +230 °C Lage mechanische belasting, zachte afdichtende oppervlakken Chemische weerstand
NDS-640
PTFE +40% brons
Brons -156 tot +260 °C Gemiddelde en zware mechanische belasting, hydraulische toepassingen Uitstekende slijtage en kruipweerstand
NDS-660
PTFE +60% brons
Brons -156 tot +260 °C Zware mechanische belasting, hydraulische toepassingen Uitstekende slijtage en kruipweerstand
NDS-750
PTFE + polyimide
Bruin -260 tot +310 °C Rotaties met hoge snelheid Gebruik tegen zachte metalen

Gerelateerde PTFE afdichtingen

Back-up Ringen | Steunringen

De Back-up ringen of steunringen worden (in combinatie met O-ringen) toegepast ter vermijding van spleet extrusie. Back-up ringen kunnen zowel statisch als dynamisch worden toegepast. 

Back-up Ringen ►

Roterende afdichtingen

Roterende afdichtingen worden gebruikt in applicaties met oscillerende of roterende bewegingen om vloeibare smeermiddelen binnen te houden én het binnendringen van vuil en water te voorkomen.

Roterende afdichtingen ►

Stangafdichtingen

Stangafdichtingen worden gebruikt in cilinders als vloeistofafdichting. Ze dichten af op de cilinderstang en voorkomen lekkage van vloeistof vanuit de cilinder naar buiten.

Stangafdichtingen ►

 

CONTACT FORMULIER

    

Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en service. Vul het formulier in en een van onze bekwame ingenieurs neemt spoedig contact met uw op.

NewDealSeals

+31 (0) 226 362 233
info@newdealseals.com
Energiestraat 2-5, 1749 DN Warmenhuizen, Nederland