Rubber Afdichtingen

Standaard O-ringen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Helaas kunnen O-ringen niet in elk ontwerp een oplossing bieden. Daarom bestaan er verschillende rubber afdichtingen die geen standaard O-ring dwarsdoorsnede hebben.

NewDealSeals heeft een programma van verschillende rubber afdichtingen en veel van deze rubber afdichtingen kunnen gebruikt worden in bestaande O-ring groeven. Hieronder worden de meest voorkomende rubber afdichtingen kort beschreven.

Contact Expert

Rubber Vormwerk

Rubber Vormwerk biedt de perfecte afdichtingsoplossing voor de meest geavanceerde en specifieke toepassingen.

Rubber Vormwerk
Bruine FKM Oliekeerringen

Oliekeerringen

Oliekeerringen of Simmerrings® zijn ontworpen voor het afdichten van assen en spindels. Ze scheiden olie of vet aan de binnenzijde van vuil, stof en/of water aan de buitenzijde.

Oliekeerringen
Bruine Rubber V-ringen

V-Ringen

V-ringen zijn axiale afdichtingen voor assen en lagers. De V-ring is betrouwbaar en doeltreffend tegen bijvoorbeeld stof, vuil en opspattend water of olie.

V-Ringen
Zwarte NBR x-ring

X-Ringen

X-ringen of Quad-ringen® hebben vier lippen en daardoor vier afdichtingsvlakken. Voordelen zijn een hoge stabiliteit, ruimte voor smeermiddelen tussen de dichtlippen en meer.

X-Ringen
Blauwe FKM d-ring

D-Ringen

D-ringen hebben dezelfde afdichtingskenmerken als O-ringen, maar de platte basis van een D-ring zorgt voor een betere stabiliteit in de groef.

D-Ringen
Rode siliconen holle O-ring

Holle O-Ringen

Holle O-ringen of holle snoerringen zijn een alternatief voor standaard O-ringen, waarbij een lage sluitkracht is vereist.

Holle O-Ringen
FEP ingekapselde o-ring

FEP Ingekapselde O-Ringen

FEP, PFA of Teflex® (ingekapselde) O-ringen bestaan uit een elastomere kern van Viton® (FKM) of Silicone (VMQ) en een naadloze fluorpolymere omhulling.

Ingekapselde O-Ringen

Vierkante Ringen

Vierkante ringen of Kantseals® zijn een alternatief voor O-ringen bij axiale statische toepassingen. Vierkante ringen hebben een hoge afdichtingscapaciteit en vormstabiliteit.

Vierkante Ringen

Ons rubbermaterialen assortiment

Relevante Rubbermaterialen

NewDealSeals levert O-ringen en rubber afdichtingen in ruim 500 verschillende rubber materialen. Onze materialen zijn doorontwikkeld en bevatten hoge chemische en temperatuur resistente eigenschappen. De 500 verschillende compounds zijn onderverdeeld in de volgende materialen:

 1. NBR (Buna N, Perbunan®)
 2. CR (Baypren®, Neoprene®)
 3. EPDM/EPM (Buna EP®, Keltan®, Nordel®, Vistalon®)
 4. FKM/FPM (Viton®, Dyneon®, Tecnoflon®, DAI-EL®)
 5. FVMQ (FE®, Silastic LS®)
 6. HNBR (Therban®, Zetpol®)
 7. FFKM (Fluorezi®, Kalrez®, Isolast®, Ultra®, Simriz®)
 8. PU/AU (Adiprene®, Texin®)
 9. SBR (Buna S)
 10. TPC-ET (Hytrel®)
 11. VMQ (Siliastic®, Silplus®)
Meer over onze Rubbermaterialen

Klantcase Rubber Afdichting

1

Het Perfecte afdichtingsoppervlak

Een van onze klanten had een complicatie met een bestaand product. Redenen voor falen waren oneffenheden op het afdichtingsoppervlak.

Ga naar Klantcase