RUBBER AFDICHTINGEN

MATERIALEN

NewDealSeals levert O-ringen en rubber afdichtingen in ruim 450 verschillende rubber-compounds, onderverdeeld in de volgende materialen:

 • NBR (Buna N, Perbunan®)
 • CR (Baypren®, Neoprene®)
 • EPDM/EPM (Buna EP®, Keltan®, Nordel®, Vistalon®)
 • FKM/FPM (Viton®, Dyneon®, Tecnoflon®, DAI-EL®)
 • FVMQ (FE®, Silastic LS®)
 • HNBR (Therban®, Zetpol®)
 • FFKM (Fluorezi®, Kalrez®, Isolast®, Ultra®, Simriz®)
 • PU/AU (Adiprene®, Texin®)
 • SBR (Buna S)
 • TPC-ET (Hytrel®)
 • VMQ (Siliastic®, Silplus®)

O-RINGEN

De O-ring is het meest gebruikte afdichtingsproduct ter wereld en is een efficiënt afdichtingselement voor zowel statische als dynamische toepassingen. O-ringen zijn relatief goedkoop, betrouwbaar en eenvoudig te assembleren. Hoewel de O-ring een eenvoudig afdichtingsconcept is, zijn er veel factoren om rekening mee te houden bij de selectie van de juiste O-ring voor een specifieke toepassing. In ons Technisch Handboek O-ringen wordt uitgelegd welke factoren een rol spelen bij de selectie van de juiste O-ring.

O-RINGEN – OPTIES

De oppervlakte van de O-ringen kan voorzien worden van siliconenolie, talk, een print of van een semipermanente of permanente PTFE (Teflon®) -coating en/of kleurmarkering.

O-ringen van NewDealSeals zijn beschikbaar volgens diverse normen (AS 568A, DIN 3701, BS 1806/ BS 4518, JIS B2401, JIS NFT47-501, SMS 1568 en ISO 3601) en met diverse goedkeuringen (KTW, USP, NSF 51 61, WRC, WRAS, FDA, R67 01).

O-Ringen FFKM Fluorezi

Fluorezi® is een scala aan in eigen huis ontwikkelde perfluoroelastomeren (FFKM) als economisch en kwalitatief gelijkwaardig alternatief voor bekende merknamen als Kalrez®, Chemraz®, Isolast®, Parofluor® en Simriz®. Met groot succes wordt Fluorezi® tegenwoordig als afdichtingsoplossing gebruikt in veeleisende omgevingen, zoals in de olie-, gas-, maritieme, chemische en farmaceutische industrie.

O-RINGEN – FEP / PFA

FEP, PFA of Teflex® (ingekapselde) O-ringen bestaan uit een snoer van Viton® (FKM) of Silicone (VMQ) en een naadloze fluorpolymere omhulling. Deze fluorpolymere omhulling zorgt voor een uitstekende chemische resistentie, lage doorlaatbaarheid en wrijving. De elasticiteit wordt geleverd door het elastomere snoer.

HOLLE O-RINGEN

Holle O-ringen of holle snoerringen zijn een alternatief voor standaard O-ringen, waarbij een lage sluitkracht is vereist. Deze verminderde sluitkracht wordt bereikt door de massieve doorsnede te vervangen door een holle doorsnede, zonder de materiaalhardheid te verlagen. Holle O-ringen worden onder meer gebruikt als afdichting bij deksels en deuren.

D-RINGEN

D-ringen zijn een alternatief voor O-ringen. Een D-ring heeft dezelfde afdichtingskenmerken als een O-ring, maar de platte basis van een D-ring zorgt voor een betere stabiliteit in de groef. Dit elimineert het risico op spiral failure, wat vooral kan optreden bij montage en in dynamische toepassingen.

X-RINGEN

X-ringen of Quad-ringen® zijn een alternatief voor O-ringen. X-Ringen hebben vier lippen en daardoor minstens vier afdichtingsvlakken. Voordelen van X-Ringen zijn: een hoge stabiliteit, ruimte voor smeermiddelen tussen de dichtlippen (beide gunstig bij dynamische toepassingen) en een deelnaad die niet op een afdichtingsvlak ligt.

V-RINGEN

V-ringen zijn axiale afdichtingen voor assen en lagers. V-ringen dichten axiaal af tegen een tegenloopvlak. De V-ring is betrouwbaar en doeltreffend gebleken tegen bijvoorbeeld stof, vuil en opspattend water of olie. NewDealSeals levert diverse types V-Ringen en daarmee alternatieven voor merknamen als Forsheda® en Frontseal®.

VIERKANTE RINGEN

Vierkante ringen of Kantseals® zijn een alternatief voor O-ringen bij axiale statische toepassingen. Vierkante ringen hebben een hoge afdichtingscapaciteit en vormstabiliteit en daardoor een goede weerstand tegen extrusie, hoge drukken en trillingen.

OLIEKEERRINGEN

Oliekeerringen, radiale-olieafdichtingen of Simmerrings® zijn ontworpen voor het afdichten van assen en spindels. Ze scheiden olie of vet aan de binnenzijde van vuil, stof en/of water aan de buitenzijde. Oliekeerringen bestaan uit een rubberen afdichtingslip, metalen behuizing en een spiraalvormige gespannen veer. NewDealSeals levert diverse types oliekeerringen, waaronder met of zonder externe stoflip, volgens DIN3760/3761 en ISO 6194.

MECHANISCHE AFDICHTINGEN

Een mechanische afdichting wordt gebruikt voor roterende toepassingen als pompen, mixers, blowers en compressors. De mechanische afdichting voorkomt dat vloeistof aan de binnenzijde van een bepaalde toepassing door speling tussen een draaiende as en de stationaire behuizing weglekt. NewDealSeals levert onder meer alternatieven voor Burgmann®, Garlock® en John Crane®.

VORMDELEN / MAATWERK

Bent u op zoek naar iets specifieks of heeft u een probleem met een bestaande afdichting? Geen probleem: NewDealSeals gaat op zoek naar een oplossing op maat. NewDealSeals is uw partner in R&D-trajecten en werkt graag met u samen om op maat geproduceerde vormdelen te ontwerpen, ontwikkelen en leveren.