Rubber Afdichtingen

Standaard O-ringen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Helaas kunnen O-ringen niet in elk ontwerp een oplossing bieden. Daarom bestaan er verschillende rubber afdichtingen die geen standaard O-ring dwarsdoorsnede hebben.

NewDealSeals heeft een programma van verschillende rubber afdichtingen en veel van deze rubber afdichtingen kunnen gebruikt worden in bestaande O-ring groeven. Hieronder worden de meest voorkomende rubber afdichtingen kort beschreven.

Rubber Vormwerk

Rubber Vormwerk biedt de perfecte afdichtingsoplossing voor de meest geavanceerde en specifieke toepassingen.

Rubber Vormwerk ►  

Oliekeerringen

Oliekeerringen of Simmerrings® zijn ontworpen voor het afdichten van assen en spindels. Ze scheiden olie of vet aan de binnenzijde van vuil, stof en/of water aan de buitenzijde.

Oliekeerringen ►

V-Ringen

V-ringen zijn axiale afdichtingen voor assen en lagers. De V-ring is betrouwbaar en doeltreffend tegen bijvoorbeeld stof, vuil en opspattend water of olie.

V-ringen ►

X-Ringen

X-ringen of Quad-ringen® hebben vier lippen en daardoor vier afdichtingsvlakken. Voordelen zijn een hoge stabiliteit, ruimte voor smeermiddelen tussen de dichtlippen en meer.

X-ringen ►

D-Ringen

D-ringen hebben dezelfde afdichtingskenmerken als O-ringen, maar de platte basis van een D-ring zorgt voor een betere stabiliteit in de groef.

D-ringen ►

Holle O-Ringen

Holle O-ringen of holle snoerringen zijn een alternatief voor standaard O-ringen, waarbij een lage sluitkracht is vereist.

Holle O-ringen ►

FEP Ingekapselde O-Ringen

FEP, PFA of Teflex® (ingekapselde) O-ringen bestaan uit een elastomere kern van Viton® (FKM) of Silicone (VMQ) en een naadloze fluorpolymere omhulling.

Ingekapselde O-ringen ►

Vierkante Ringen

Vierkante ringen of Kantseals® zijn een alternatief voor O-ringen bij axiale statische toepassingen. Vierkante ringen hebben een hoge afdichtingscapaciteit en vormstabiliteit.

ONS RUBBERMATERIALEN ASSORTIMENT

Relevante Rubbermaterialen

NewDealSeals levert O-ringen en rubber afdichtingen in ruim 500 verschillende rubber materialen. Onze materialen zijn doorontwikkeld en bevatten hoge chemische en temperatuur resistente eigenschappen. De 500 verschillende compounds zijn onderverdeeld in de volgende materialen:

 

 1. NBR (Buna N, Perbunan®)
 2. CR (Baypren®, Neoprene®)
 3. EPDM/EPM (Buna EP®, Keltan®, Nordel®, Vistalon®)
 4. FKM/FPM (Viton®, Dyneon®, Tecnoflon®, DAI-EL®)
 5. FVMQ (FE®, Silastic LS®)
 6. HNBR (Therban®, Zetpol®)
 7. FFKM (Fluorezi®, Kalrez®, Isolast®, Ultra®, Simriz®)
 8. PU/AU (Adiprene®, Texin®)
 9. SBR (Buna S)
 10. TPC-ET (Hytrel®)
 11. VMQ (Siliastic®, Silplus®)

Meer over onze rubbermaterialen ->

Klantcases / technische services

Met meer dan 25 jaar ervaring in de afdichtingsindustrie is onze engineeringsafdeling klaar voor uw uitdagingen op het gebied van afdichtingen. Hieronder ziet u een aantal van onze engineering expertises/services die u kunnen helpen bij uw uitdaging.

► Kennis van alle soorten afdichtingen
► FEM analyse mogelijkheden
► 3D ontwerp afdeling
► Materiaal laboratorium
► Prototype apparatuur
► 3D ”rubber” printing opties
► Speciaal gemaakt ”reverse engineering” equipment

 

 

 

1. Het perfecte afdichtingsoppervlak

Een van onze klanten had een complicatie met een bestaand product. Redenen voor falen waren oneffenheden op het afdichtingsoppervlak.

2. A+ Klasse O-Ringen

Voor deze specifieke toepassing was een gecontroleerde lekkage nodig en standaard O-ringen mislukten vanwege bestaande toleranties.

3. Reductie Olielekkage Stangafdichting

Een van onze klanten had een probleem met een bestaande stangafdichting. De reden voor falen was onbekend, maar de olielekkage was zorgwekkend.

4. Verbetering ontwerp PTFE krukas afdichting

Het bestaande ontwerp bestond uit twee delen. Onhandig tijdens installatie en nadelig voor de gewenste toleranties. NewDealSeals bedacht een oplossing door deze zeer grote PTFE afdichtingen uit 1 deel te produceren.

CONTACT FORMULIER

    

Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en service. Vul het formulier in en een van onze bekwame ingenieurs neemt spoedig contact met uw op.

NewDealSeals

+31 (0) 226 362 233
info@newdealseals.com
Energiestraat 2-5, 1749 DN Warmenhuizen, Nederland