Oliekeerringen

Oliekeerringen,  of Simmerrings® zijn ontworpen voor het afdichten van assen en spindels. Oliekeerringen zijn een van de meest gebruikte roterende as-afdichtingen. Oiekeerringen scheiden olie of vet of andere smeermiddelen aan de binnenzijde van vuil, stof en/of water aan de buitenzijde. Oliekeerringen bestaan uit een rubberen afdichtingslip, metalen behuizing en een veer.

NewDealSeals levert diverse types oliekeerringen, met of zonder extra stoflip, volgens DIN3760/3761 en ISO 6194. Standaard verkrijgbaar in NBR/staal en FKM/roestvast staal. Naast de gestandaardiseerde maten ontwerpt NewDealSeals ook speciale en op maat gemaakte oliekeerringen.

Industriële Toepassingen

 

  1. Krachtoverbrengingen
  2. Olieraffinaderijen
  3. Constructie
  4. Productie
  5. Auto-industrie

Hoe werkt een Oliekeerring?

De meest voorkomende oliekeerring functioneert door een dun laagje olie tussen de rubberen afdichtingslip en de as vast te houden. Hierdoor tilt de olie de afdichtingslip een klein stukje op van de as. Deze dunne laag olie functioneert als barrière en voorkomt lekken van de olie langs de afdichtingslip.  Hierdoor heeft de afdichting een lage wrijvingsweerstand maar kunnen rubberen oliekeerringen niet goed tegen drooglopen en hoge drukken.

Technische Specificaties

*De eigenschappen zoals druk en oppervlakte snelheid zijn verschillend per profiel. Contact onze experts voor meer info.

Bewegingstype

Dynamisch heen en weer bewegend, roterend

Oppervlaktesnelheid

≤ 30 m/s

Druk

≤ 5 bar (meeste types max. 0.5 bar)

Temperatuurbereik

NBR: -40° tot +108° C

FKM: -25° tot +204° C

Beschikbare materialen

Afdichting: NBR, FKM, MVQ, ACM

Veer: staal, roestvast staal

Behuizing: staal, roestvast staal

Beschikbare certificaten

DIN3760/3761 en ISO 6194

Oliekeerring Types | Profielen

Type A

Type A volgens DIN 3760 is de meest gebruikte oliekeerring bij radiale toepassingen met een lage druk. De rubberen buitenkant functioneert ook bij een ruwe groefafwerking als een betrouwebare afdichting.

Type AS

Type AS volgens DIN 3760 is de één na meest gebruikte oliekeerring bij radiale toepassingen met een lage druk. De rubberen buitenkant biedt ook bij ruwe behuizingen een goede afdichting. In vergelijking met type A heeft het type AS een extra lip om stof van buiten tegen te houden.

Type AO

Type AO is de lichte/economische versie van type A. Geschikt voor lichte toepassingen. De rubberen buitenkant functioneert ook bij een ruwe groefafwerking als een betrouwebare afdichting.

Type AS-P

Type AS-P heeft een extra lip voor het uitsluiten van stof, plus een versterkte afdichtlip voor een druk tot 2 Bar. De rubberen buitenkant functioneert ook bij een ruwe groefafwerking als een betrouwebare afdichting.

Type AS-PX

Type AS-P heeft een extra lip voor het uitsluiten van stof, plus een versterkte metalen afdichtlip voor een druk tot 5 Bar. De rubberen buitenkant functioneert ook bij een ruwe groefafwerking als een betrouwebare afdichting.

Type B

De type B asafdichting heeft een stalen / metalen buitenkast. Niet aanbevolen in toepassingen waar de ruwheid en toleranties van de behuizing niet perfect zijn of waar thermische uitzetting van de behuizing wordt verwacht.

Type BS

De asafdichting van het type BS heeft een stalen / metalen buitenkast. Niet aanbevolen in toepassingen waar de ruwheid en toleranties van de behuizing niet perfect zijn of waar thermische uitzetting van de behuizing wordt verwacht. Naast het type B heeft deze afdichting ook een extra lip om stof buiten te houden.

Type BO

De asafdichting type BO is de lichte / voordelige uitvoering van de oliekeerring type B. Geschikt voor lichte asafdichting. De Type BO asafdichting heeft een stalen / metalen buitenmantel. Niet aanbevolen in toepassingen waar de ruwheid en toleranties van de behuizing niet perfect zijn of waar thermische uitzetting van de behuizing wordt verwacht.

Type C

De Type C oliekeerring heeft een extra met staal / metaal versterkte behuizing. Voor verbeterde structurele stabiliteit. Niet aanbevolen in toepassingen waar de ruwheid en toleranties van de behuizing niet perfect zijn of waar thermische uitzetting van de behuizing wordt verwacht.

Type CS

De Type CS oliekeerring heeft een extra met staal / metaal versterkte behuizing. Naast het type C heeft deze afdichting ook een extra lip om stof buiten te houden. Niet aanbevolen in toepassingen waar de ruwheid en toleranties van de behuizing niet perfect zijn of waar thermische uitzetting van de behuizing wordt verwacht.

Type CO

De type CO asafdichting is de lichte / economische uitvoering van de type CO oliekeerring. Geschikt voor lichte asafdichting. De Type CO oliekeerring heeft een extra met staal / metaal versterkte behuizing. Niet aanbevolen in toepassingen waar de ruwheid en toleranties van de behuizing niet perfect zijn of waar thermische uitzetting van de behuizing wordt verwacht.

Type A-DUO

De radiale asafdichting voor het afdichten van dubbele vloeistoffen. De dubbele lippen met ribbelveren voorkomen vervuiling / menging tussen de twee vloeistoffen

Contact Ons

Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en service. Vul het formulier in en een van onze bekwame ingenieurs neemt binnen de volgende werkdag contact met u op.

Contact details

  •  +31 (0) 226 362 233
  •  info@newdealseals.com
  •  Energiestraat 2-5, 1749DN Warmenhuizen, Nederland

1 + 9 =