Vierkante O-Ringen

Vierkante O-Ringen of Kantseals® zijn een alternatief voor O-ringen bij axiale statische toepassingen. Vierkante ringen hebben een hoge vormstabiliteit en daardoor goed bestand tegen extrusie, hoge drukken en trillingen.

Bij vierkante ringen is een hogere aandrukkracht nodig dan bij O-ringen. Door het grotere afdichtingsoppervlak is meer kracht nodig om de ring in te drukken en af te dichten.

Geschikt voor

 • Statische toepassingen met drukken tot 50 MPa.

Niet geschikt voor

 • Dynamische toepassingen.
 • Toepassingen met een lage sluitkracht.

  Voordelen

  1. Niet gevoelig voor extrusie
  2. Zeer vormstabiel, ook bij hoge drukken
  3. Hoge resistentie tegen torderen

  Hoe werken Vierkante Ringen?

  Een vierkante ring is een elastisch onderdeel dat tussen twee delen wordt geplaatst en vervolgens wordt samengedrukt om de opening tussen de twee delen op te vullen. Wanneer de ring onder druk komt te staan, wordt de ring in de groef tegen de opening geduwd.

  In vergelijking met O-ringen zorgt de vierkante vorm voor een betrouwbare afdichtingsoplossing bij hogere druk, zonder het gebruik van een Back-Up ring.

  Technische Specificaties

  Bewegingstype

  Statisch

  Beschikbare afmetingen

  Elke maat beschikbaar op aanvraag.

  Hardheid

  70 +/-5 Shore (90 Shore voor hoge druk)

  Temperatuurbereik

  NBR:-40° tot +108° C

  EPDM:-55° tot +155° C

  FKM:-25° tot +204° C

  Druk

  ≤ 500 bar

  Beschikbare materialen

  NBR, EPDM, FKM, CR, FVMQ, HNBR, FFKM, PU, VMQ

  Beschikbare certificaten

  KTW, USP, NSF 51 61, WRC, WRAS, FDA, R67 01

  Beschikbare standaarden

  AS 568A, DIN 3701, BS 1806/ BS 4518, JIS B2401, JIS NFT47-501, SMS 1568 en ISO 3601.

  Veel Voorkomende Vierkante Ring Types

  Type Nitrile (NBR)

  NBR vierkante ringen zijn resistent tegen minerale oliën, vetten en water tot 100° C. NBR is niet resistent tegen de meeste oplosmiddelen, sterke zuren, brandstoffen met een hoog aromatisch gehalte en ozon/verwering.

  Type EPDM

  EPDM vierkante ringen zijn resistent tegen heet water, hydraulische vloeistoffen, siliconenoliën en siliconenvetten. EPDM is niet resistent tegen minerale oliën, minerale vetten en koolwaterstoffen.

  Type Viton® FKM

  FKM vierkante ringen zijn uitstekend bestand tegen de meeste chemicaliën, minerale oliën, vetten, brandstoffen, ozon en aromatische koolwaterstoffen. FKM is niet resistent tegen organische zuren, de meeste remvloeistoffen en glycol.

  Alternatief voor vierkante ringen

  Meer stabiliteit?

  D-ringen

  D-ringen lijken in veel aspecten op O-ringen, maar de vlakke achterkant van een D-ring zorgt voor een betere stabiliteit tijdens montage en bij dynamische toepassingen.

  D-ringen ►

  Dynamische applicaties?

  X-ringen

  X-ringen, or Quad ringen®, zij een alternatief voor O-ringen. X-ringen hebben 4 lippen waardoor ze op zijn minst 4 afdichtinsfvlakken hebben. De voordelen: Hoges stabiliteit en ruimte voor smeermiddelen tussen de afdichtingslippen.

  X-rings ► 

  CONTACT FORMULIER

      

  Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en service. Vul het formulier in en een van onze bekwame ingenieurs neemt spoedig contact met uw op.

  NewDealSeals

  +31 (0) 226 362 233
  info@newdealseals.com
  Energiestraat 2-5, 1749 DN Warmenhuizen, Nederland