PTFE & KUNSTSTOF AFDICHTINGEN

MATERIALEN

NewDealSeals levert steunringen en andere afdichtingen in meer dan 50 verschillende compounds, onderverdeeld in de volgende materialen:

  • PTFE (Teflon®, Turcon®)
  • PCTFE (Kel-F®, Neoflon®)
  • PEEK (VICTREX®)
  • PA6 (Nylon®)
  • POM
  • PE
  • PET

MATERIALEN

De PTFE-compounds zijn standaard beschikbaar als 100% PTFE-uitvoering (Virgin), maar kunnen ook gevuld worden met diverse percentages glas, molybdeendisulfide, polymeren, koolstof, koolstofvezel, grafiet en/of brons.

De PTFE- & kunststof-ringen van NewDealSeals zijn beschikbaar volgens diverse normen (ISO 3601-4) en met diverse goedkeuringen (KTW, USP, NSF 51 61, WRC, WRAS, FDA, R67 01).

STEUNRINGEN (BACK-UP RINGEN)

De steunringen of back-up ringen worden (in combinatie met O-ringen) toegepast ter vermijding van spleetextrusie. Steunringen kunnen zowel statisch als dynamisch worden toegepast. Hoewel de steunring een eenvoudig afdichtingsconcept is, zijn er veel factoren om rekening mee te houden bij de selectie van de juiste steunring voor een specifieke toepassing. In ons Technisch Handboek PTFE-afdichtingen wordt uitgelegd welke factoren een rol spelen bij de selectie van de juiste steunring.

AFDICHTINGEN VOOR ROTATIE

Afdichtingen voor rotatie worden gebruikt in applicaties met oscillerende of roterende bewegingen om vloeibare smeermiddelen binnen te houden én het binnendringen van vuil en water te voorkomen. Deze afdichtingen helpen om de levensduur van onderdelen te verlengen en de prestaties op langere termijn te verbeteren.

NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment van afdichtingen voor rotatie als economisch alternatief voor bijvoorbeeld Roto Glyd Ring® en Rotomatic®.

Wilt u meer informatie over onze afdichtingen voor rotatie?

AFSTRIJKERS / SCHRAPERS

Afstrijkers of schrapers voorkomen dat stof, vuil, zandkorrels, metaalresten of vocht binnendringen in axiaal bewegende zuigerstangen en plunjers. Een afstrijker of schraper voorkomt vervuiling en zodoende blijven geleidingselementen beschermd, waardoor afdichtingen en andere onderdelen langer meegaan.

NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment aan afstrijkers als economisch alternatief voor bijvoorbeeld Excluder®-afstrijkers in PTFE (Teflon®)-, Turcon®- en Zurcon®-compounds.

Meer informatie over onze afstrijkers?

GELEIDERING / GELEIDINGSELEMENTEN

De geleidering of het geleidingselement geleidt de zuiger en stang van een hydraulische cilinder en absorbeert dwarskrachten. Hierbij mag geen metaalcontact zijn tussen de glijdende delen van de cilinder, bijvoorbeeld tussen de zuiger en de cilindertrommel of de stang en de cilinderkop. Voordelen van deze niet-metalen geleideringen (ten opzichte van traditionele metalen geleidingen) zijn onder meer een hoog draagvermogen, eliminatie van lokale spanningsconcentraties, slijtvastheid, een laag wrijvingscoëfficiënt en lage onderhoudskosten.

NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment aan geleideringen als economisch alternatief voor bijvoorbeeld Slydring® in HiMod®, Orkot® en Turcon®-compounds.

Meer informatie over onze geleideringen?

STANGAFDICHTINGEN

Stangafdichtingen worden gebruikt in cilinders als vloeistofafdichting. Stangafdichtingen worden uitwendig gemonteerd. Ze dichten af op de cilinderstang en voorkomen lekkage van vloeistof vanuit de cilinder naar buiten.

NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment aan stangafdichtingen als economisch alternatief voor bijvoorbeeld AQ Seal®, Bal Seal®, Double Delta®, Flexiseal®, Glyd Ring®, MSE® Seal, Omniseal®, Rimseal®, Stepseal®, VL Seal®, Variseal® en Wynseal®.

Meer informatie over onze stangafdichtingen?

ZUIGERAFDICHTINGEN

Zuigerafdichtingen worden gebruikt in cilinders als vloeistofafdichting. Zuigerafdichtingen bevinden zich in de cilinderkop en dichten af tegen de cilinderwand en voorkomen zodoende lekkage van vloeistof langs de cilinderkop.

NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment aan zuigerafdichtingen als economisch alternatief voor bijvoorbeeld AQ Seal®, Bal Seal®, Double Delta®, Flexiseal®, Glyd Ring®, MSE® Seal, Omniseal®, Rimseal®, Stepseal®, VL Seal®, Variseal® en Wynseal®.

Meer informatie over onze zuigerafdichtingen?

VEERGEACTIVEERDE AFDICHTINGEN (SYNERING®)

Het Synerings®-systeem van NewDealSeals is een geavanceerd afdichtingsconcept voor extreme behoeften (zeer hoge of lage temperaturen of agressieve media) die niet met standaard oplossingen (bijvoorbeeld elastomeren of PUR) kunnen worden opgelost. PTFE (Teflon®) is weinig elastisch en daarom moeten PTFE-afdichtingselementen worden gecombineerd met een elastische component, meestal een O-ring. De Synering® bestaat echter uit een PTFE-deel en een activerende veer (standaard: roestvast staal). De uitstekende thermische en chemische eigenschappen van PTFE worden zo volledig benut.

VEERGEACTIVEERDE AFDICHTINGEN (SYNERING®)

Synerings® kunnen gebruikt worden in statische toepassingen en voor axiale, roterende en oscillerende bewegingen. NewDealSeals levert een uitgebreid assortiment aan veergeactiveerde afdichtingen als economisch alternatief voor bijvoorbeeld Balseal®, Flexiseal®, Omniseal® en Variseal®.

Meer informatie over onze veergeactiveerde ringen?

MAATWERK

Bent u op zoek naar iets specifieks of heeft u een probleem met een bestaande afdichting? Geen probleem: NewDealSeals lost dit samen met u op. NewDealSeals is uw partner in R&D-trajecten en werkt graag met u samen om op maat geproduceerde onderdelen te ontwerpen en te ontwikkelen.